Årsstämma den 20 juli och fixardag 7:e september

Årsstämma den 20 juli i Siltegården och fixardag till hösten

Årets ordinarie föreningsstämma gick av stapeln i Siltegården, som så många gånger tidigare. 30 personer, representerande 31 fastigheter, närvarade på mötet. Lite klent intresse kan tyckas då vi är 120 fastigheter i området men det är inte så lätt att konkurrera med ett strålande sol och badväder. 

Efter lite fika med kaffe, te och kakor inleddes stämman. Per Hansson, mötesordförande, guidade oss genom alla punkter i agendan på ett utmärkt sätt. Protokollet finns att läsa genom att klicka på länkenm (2024_Arsmotesprotokoll_SKSF

På mötet gav Lars Sundström en gedigen genomgång av skogsvårdgruppens insatser under det gångna året liksom planerade arbeten under kommande år. Berörda fastigheter kommer att besökas på förhand för dialog kring närliggande arbeten. Ett stort tack riktades till Skogsvårdsgruppen för dess engagemang och fina arbete som utförts.

Då föreningen inte längre kan driva och underhålla bryggan så beslutades att denna skall avyttras till den ideella föreningen Rädda Badbryggan i Kvarnåkershamn (RBK). (Det kan här nämnas att RBK efterföljande dag på sin årsstämma beslutade att förvärva bryggan.). 

En styrelsesuppleant lämnar sitt uppdrag i och med stämman. Ett stort tack till Jessica Öhr-Hellman för det gångna året. En ny suppleant, Anna Steele, valdes in och vi hälsar henne hjärtligt välkomna till styrelsen. I övrigt är styrelsen oförändrad sedan tidigare. Vi ser fram emot ett spännande år tillsammans framöver.

Det har tidigare talats om en fixardag på hösten, som ett komplement till den s.k. städdagen på våren. Det finns ett behov att med gemensamma krafter göra en insats för vårt område även då. Förutom att ta ner tennisnät och vindskydd runt tennisbanan så behöver spången till Brudkorset färdigställas (det kvarstår en liten sträcka) och så behöver våra rishögar ses till så att de håller sig där de ska. Något ytterligare som behöver fixas dyker också säkert upp. Vi hade tänkt att samlas den 7 september kl. 10.00 vid festplatsen och ni som är på plats i Kvarnåkershamn och sugna på att göra en insats är välkomna då. Vi belönar såklart med fika och korvgrillning och inte minst en trevlig stund tillsammans

Hälsningar Styrelsen